Οικογένεια
15 Μαΐου 2024

Ημερολόγιο

Δευ
Τρι
Τετ
Πεμ
Παρ
Σατ
Κυρ
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
 

Παιδικές Εξοχές Δήμου Αθηναίων

Οι Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και έχουν έκταση 180 στρέμματα. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες κατασκηνώσεις των Βαλκανίων, παρέχοντας -εκτός από ασφάλεια- και άνετη διαβίωση, καθώς είναι άρτια εξοπλισμένη με αθλητικές εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα.

 

Πληροφορίες

Οι παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων κατά τους θερινούς μήνες λειτουργούν για 3 περιόδους των 15 ημερών η κάθε μία και μπορούν ανά περίοδο να φιλοξενήσουν 1.200 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών.

Την 4η περίοδο φιλοξενούν παιδιά Συλλόγων ΑμεΑ και τους συνοδούς τους για 10 ημέρες. Την 5η περίοδο φιλοξενούν άτομα της Τρίτης ηλικίας.

Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, η κατασκήνωση διατίθεται σε συλλόγους, αθλητικούς ομίλους, σχολεία και αποστολές από ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες για μονοήμερες ή πολυήμερες δραστηριότητες.

 

Δραστηριότητες

Οι κατασκηνωτές/τριες εντάσσονται σε καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνδυάζει διασκέδαση και ψυχαγωγία με παιδαγωγικές μεθόδους, δημιουργώντας κίνητρα στα παιδιά να ασκήσουν πνεύμα και σώμα, λογική και φαντασία.

Λειτουργούν εργαστήρια: χειροτεχνίας, ζωγραφικής, κολάζ, πυλού, κατασκευών με ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά, αστρονομίας, ρομποτικής και περιβαλλοντικού προγράμματος. Επίσης λειτουργούν ομάδες: θεάτρου, μουσικής, χορωδίας, μοντέρνων και παραδοσιακών χορών, καθώς και βιβλιοθήκη με μεγάλη ποικιλία βιβλίων.

Υπάρχει, επίσης, κινηματογράφος και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Για τις αθλητικές δραστηριότητες, η κατασκήνωση διαθέτει δύο πισίνες, γήπεδο ποδοσφαίρου διαστάσεων 11 x 11 με φυσικό χορτάρι, γήπεδο basket, volley, beach volley, σκάκι και πινγκ πονγκ.

Τέλος, στην κατασκήνωση πραγματοποιούνται πολιτιστικά δρώμενα και παραστάσεις, καθώς επίσης διεξάγονται πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ και εδώ.

Share the story: