Κοινωνία
24 Ιανουαρίου 2024

Ημερολόγιο

Δευ
Τρι
Τετ
Πεμ
Παρ
Σατ
Κυρ
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
 

Διαδικασίες έκδοσης γενικών ψηφιακών εγγράφων και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες

Γενικά έγγραφα

Εάν θέλεις να εκδώσεις:

  • ψηφιακή Υπεύθυνη Δήλωση, νομικά ισοδύναμη με υπεύθυνη δήλωση που φέρει το γνήσιο της υπογραφής, μπορείς να το κάνεις ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Gov.gr, στην αντίστοιχη υπηρεσία
  • ψηφιακή Εξουσιοδότηση, νομικά ισοδύναμη με εξουσιοδότηση που φέρει το γνήσιο της υπογραφής, μπορείς να το κάνεις ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Gov.gr, στην αντίστοιχη υπηρεσία
  • ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου, νομικά ισοδύναμη με έγγραφο που φέρει το γνήσιο της υπογραφής, μπορείς να το κάνεις ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Gov.gr, στην αντίστοιχη υπηρεσία

Για όλα τα άνωθεν ψηφιακά έγγραφα, θα χρειαστείς τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και θα πρέπει να έχεις επιβεβαιώσει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.)

 

Ηλεκτρονικό παράβολο

Το Ηλεκτρονικό Παράβολο (e-παράβολο) είναι μια εφαρμογή έκδοσης παραβόλων μέσω Διαδικτύου, τα οποία σταδιακά θα αντικαταστήσουν όλα τα έντυπα παράβολα που χρησιμοποιούνται σήμερα. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ.

Μπορείς να εκδώσεις ηλεκτρονικό παράβολο μέσω της Ιστοσελίδας για το Ηλεκτρονικό Παράβολο, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και από την Ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Ψηφιακό πορτοφόλι

Τα νέα ψηφιακά έγγραφα της εφαρμογής Gov.gr Wallet είναι ψηφιακά έγγραφα πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των ψηφιακών εγγράφων (π.χ. ψηφιακό δελτίο ταυτότητας, ψηφιακή άδεια οδήγησης, ψηφιακή κάρτα αναπηρίας, ψηφιακή κάρτα ΔΥΠΑ, ψηφιακή κάρτα δακτυλίου κ.ά.)

Για τη δημιουργία τους, είναι απαραίτητοι οι προσωπικοί κωδικοί Taxisnet και η κατοχή επιβεβαιωμένου αριθμού κινητού τηλεφώνου στο Ε.Μ.Επ. Για την χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητη η σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στην Εφαρμογή Gov.gr Wallet. Εάν έχεις απορίες που δεν καλύπτονται από τις Συχνές ερωτήσεις, μπορείς να απευθυνθείς στο wallet.gov.gr/support.

 

Ειδικές διαδικτυακές υπηρεσίες

Άυλη συνταγογράφηση

Εάν θέλεις να λαμβάνεις συνταγές φαρμάκων και παραπεμπτικά εξετάσεων, με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορείς να ενεργοποιήσεις την άυλη συνταγογράφηση, μέσα από την αντίστοιχη πλατφόρμα.

Θα χρειαστείς:

  • τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ (δικό σου ή/και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών)
  • τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου ή/και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

Μετά την είσοδο και την ταυτοποίησή σου στην υπηρεσία, επιλέγεις τον τρόπο λήψης της άυλης συνταγής (μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

 

Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, μπορείς να καταχωρήσεις ηλεκτρονικά τα στοιχεία επικοινωνίας σου, ώστε να είναι διαθέσιμα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με το δημόσιο. Η εγγραφή στο Ε.Μ.Επ. γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Gov.gr στην αντίστοιχη πλατφόρμα.

Θα χρειαστείς:

  • τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου
  • την ηλεκτρονική διεύθυνση (email)

Η ηλεκτρονική καταχώριση και η ηλεκτρονική ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας σας στο Ε.Μ.Επ. επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

 

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών

Εάν θέλεις ηλεκτρονικά να κλείσεις ραντεβού, για να επισκεφθείς ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών -Κ.Ε.Π. μπορείς να το κάνεις μέσα από την αντίστοιχη πλατφόρμα , μέσα από την οποία μπορείς να προγραμματίσεις νέο ραντεβού ή να δεις τα προγραμματισμένα ραντεβού σου. Θα χρειαστείς τους κωδικούς Taxisnet. Μπορείς να εκτυπώσεις το αποδεικτικό του ραντεβού σου ή να επιλέξεις να λάβεις ηλεκτρονικό μήνυμα στο email επικοινωνίας σου.  

Εάν θέλεις μπορείς να κλείσεις ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive και να εξυπηρετηθείς από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών -Κ.Ε.Π. μέσω τηλεδιάσκεψης για διεκπεραίωση μιας υπόθεσής ή απλή διοικητική πληροφόρηση. Το ψηφιακό ραντεβού το κλείνεις από την αντίστοιχη πλατφόρμα και θα χρειαστεί να συμπληρώσεις το ονοματεπώνυμο, την ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και την διεύθυνσή σου.

 

Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη

Εάν θέλεις να ενημερωθείς για την πορεία υπόθεσης σου ή για το πότε και πού θα δικαστεί η υπόθεση σου, μπορείς να επισκεφθείς την Ψηφιακή Πύλη Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης. Εκεί θα βρεις αυτές τις πληροφορίες για τα Πρωτοδικεία και Εφετεία: Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ευβοίας και για τα Ειρηνοδικεία: Αττικής και Θεσσαλονίκης.

 

Share the story: