Εκπαίδευση
27 Ιουνίου 2024

Ημερολόγιο

Δευ
Τρι
Τετ
Πεμ
Παρ
Σατ
Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

Εγγραφές σε Λύκεια

Η διαδικασία εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής, ή, μετεγγραφής σε δημόσια Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια (Π.ΕΠΑ.Λ.) γίνεται πλέον μόνον ηλεκτρονικά, μέσα από την ειδική πλατφόρμα «e-εγγραφές» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στα ΓΕ.Λ. περιλαμβάνονται Πρότυπα, Πειραματικά, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Διαπολιτισμικά Σχολεία.

 

Πληροφορίες

Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών, την ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλει ο/η κηδεμόνας που έχει καταχωρισθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool (πραγματοποιώντας είσοδο με την χρήση κωδικών TaxisNet).

Στην περίπτωση ενήλικων μαθητών/τριών, την ηλεκτρονική αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι/ες, με τους δικούς τους κωδικούς TaxisNet, εφόσον είναι καταχωρισμένοι/ες στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

 

Απαραίτητα στοιχεία

Μετά από την ταυτοποίηση από το σύστημα, θα εμφανιστούν προ-συμπληρωμένα τα στοιχεία του/της κηδεμόνα/μόνος. Τα απαραίτητα στοιχεία μαθητή/τριας που χρειάζεται να συμπληρωθούν για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι:

  • Ο αριθμός μητρώου
  • Το σχολείο φοίτησης, το σχολικό έτος τελευταίας φοίτησης & το αποτέλεσμα της φοίτησης
  • Η ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας για τον/την οποίο/α γίνεται η υποβολή της αίτησης.

 

Σημαντικό σημείο!

Το ονοματεπώνυμο του/της κηδεμόνα/μόνος που έχει καταχωρηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα του σχολείου myschool, πρέπει να έχει δηλωθεί όπως ακριβώς είναι καταχωρημένο στην Εφορία.  

Εάν δεν είναι έτσι δηλωμένο, τότε οι κηδεμόνες χρειάζεται να απευθυνθούν στην Διεύθυνση του σχολείου, για να πραγματοποιηθεί η ενδεχόμενη τροποποίηση.   

 

Μετεγγραφές

Μπορούν να πραγματοποιηθούν μετεγγραφές, μέσω της εφαρμογής, στις εξής περιπτώσεις:

  • Από ΓΕΛ σε ΕΠΑΛ, ή, το αντίστροφο
  • Από ημερήσιο σε εσπερινό, ή, το αντίστροφο
  • Από ιδιωτικό σε δημόσιο ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή ΠΕΠΑΛ
  • Από Καλλιτεχνικό, Μουσικό, Πρότυπο, Πειραματικό, Διαπολιτισμικό Σχολείο σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή ΠΕΠΑΛ
  • Από ξένο σχολείο του εξωτερικού ΜΟΝΟ εφόσον έχει γίνει αντιστοιχία σε τάξη του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης
  • Aπό ένα ΓΕΛ σε άλλο, ΜΟΝΟ εάν πρόκειται για σχολεία που ανήκουν σε διαφορετική Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης και έχει δηλωθεί η νέα διεύθυνση κατοικίας στο σχολείο τελευταίας φοίτησης

Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία, συχνές ερωτήσεις και χρήσιμους οδηγούς, μπορείς να βρεις εδώ. Σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι, μπορείς να επικοινωνήσεις με την Κοινωνική Υπηρεσία της ΧΕΝ Ελλάδος.  

Share the story: