Εργαλεία Ισότητας
06 Δεκεμβρίου 2022

Ημερολόγιο

Δευ
Τρι
Τετ
Πεμ
Παρ
Σατ
Κυρ
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

ΧΕΝ Ελλάδος

Από τη ΧΕΝ Ελλάδος 

Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Εκπαιδευτικό υλικό σε απλή και κατανοητή γλώσσα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ανδρών και γυναικών αναφορικά με τις ευεργετικές διατάξεις και τις καινοτομίες της Σύμβασης.

 

Το Γλωσσάρι της ΧΕΝ παγκόσμια  

γλωσσάρι παγκόσμια χεν pictureΗ Παγκόσμια ΧΕΝ διέγνωσε την ανάγκη δημιουργίας ενός Γλωσσαριού Όρων  για τα μέλη, τα στελέχη της, αλλά και το ευρύτερο παγκόσμιο γυναικείο κίνημα.

Όπως αναφέρει και στην εισαγωγή του «... Αυτό το γλωσσάρι προσπαθεί να εξηγήσει τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λέξειςείτε πρόκειται για «τεχνικούς όρους», «λειτουργικές λέξεις» ή «εξειδικευμένες ορολογίες». Προσπαθεί για την παροχή ορισμών που μπορούν εύκολα να γίνουν κατανοητοί από τον καθένα, είτε είναι μέλη του κινήματος, επίδοξα μέλη, σύμμαχοι, συνεργάτες ή φορείς που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί μας

 

Άν_Να : η βία κατά των γυναικών στο χώρο και το χρόνο   

anna pictureΑπό το 2019 η  ΧΕΝ Ελλάδος παρακολουθεί την Αν_να, το φανταστικό μα τόσο πραγματικό χαρακτήρα που δημιούργησε, για να ενώσει όλες τις γυναίκες απέναντι σε κάθε μορφή βίας που υφίστανται και τώρα και πριν και παντού.

Στη διάρκεια του ταξιδιού της αναδεικνύει, εκπαιδεύει, ευαισθητοποιεί για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, το οποίο συνεχίζει να στιγματίζει την ζωή των γυναικών κάθε ηλικίας.

 Στο πλαίσιο του διετούς αυτού πανελλήνιου προγράμματος ανάμεσα σε άλλες δράσεις δημιούργησε και εκπαιδευτικό υλικό με στόχο τόσο την ανάδειξη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών όσο και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

Share the story: