Βιβλιοπαρουσιάσεις
23 Μαΐου 2024

Ημερολόγιο

Δευ
Τρι
Τετ
Πεμ
Παρ
Σατ
Κυρ
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
 

Βιβλιοπαρουσίαση "Η Γυναίκα του Άλλου Μύθου"

Σπύρου Δ. Συρόπουλου

Eκδόσεις Gutenberg, 2015

"Η Γυναίκα του Άλλου Μύθου" από τον Σπύρο Συρόπουλο, αποτελεί μια συλλογή αφηγήσεων, που ανατρέπει τις γνωστές αρχαίες ιστορίες και τις αναπλάθει μέσα από τη ματιά των γυναικείων χαρακτήρων. Το έργο επαναδιατυπώνει τους γνωστούς μύθους με επίκεντρο τις γυναίκες, προσφέροντας νέες διαστάσεις και συναισθηματικές αποχρώσεις στις κλασικές αφηγήσεις.

Ο συγγραφέας παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές από εκείνες που μας είναι γνωστές: η Ισμήνη εμφανίζεται ως η πραγματική ηρωίδα που σώζει την Αντιγόνη, η Πηνελόπη ενδεχομένως να μην επιθυμεί την επιστροφή του Οδυσσέα μετά από τόσα χρόνια, η Μήδεια παντρεύεται τον Ιάσονα με στόχο την εκδίκηση για τον θάνατο του εραστή της Δράκου, και η Άλκηστη ίσως να μην ήθελε να τη σώσει ο Ηρακλής από τον θάνατο.

Αυτές οι ιστορίες, παρουσιάζουν την οπτική των ίδιων των πρωταγωνιστριών, προτείνοντας ότι, όλες οι ιστορίες μπορούν να γίνουν σύγχρονες και καθημερινές και οι εντάσεις, τα αισθήματα, οι ανασφάλειες και οι επιθυμίες είναι κοινά στους άντρες και τις γυναίκες.

Βασισμένη στο βιβλίο είναι και η θεατρική παράσταση "Πηνελόπη: Τότε που σε περίμενα για πάντα", που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ρόδου και θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 στις 19:00.

Το βιβλίο, του Σπύρου Σπυρόπουλου, μέσω των νέων αυτών αφηγήσεων, προσκαλεί τους αναγνώστες να δουν γνωστές ιστορίες υπό ένα νέο φως, προσφέροντας μια ενδυναμωτική και συναρπαστική προσέγγιση στους κλασικούς μύθους.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

 

 

Share the story: