Κάθε μήνα
01 Μαρτίου 2024

Ημερολόγιο

Δευ
Τρι
Τετ
Πεμ
Παρ
Σατ
Κυρ
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
 

Φεβρουάριος 2024

Κάθε μήνα παρουσιάζονται επιλεγμένες ειδήσεις αναφορικά με το γυναικείο ζήτημα, όπως αυτό αναδεικνύεται σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας. Έχοντας επίγνωση των περιορισμών που δημιουργεί οποιαδήποτε επιλογή, οι ειδήσεις που δημοσιεύονται προέρχονται από μεγάλα ελληνικά και διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, όπως αυτά τις κατέγραψαν. Για το μήνα Φεβρουάριο 2024 πηγή μας είναι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ).

 

1 Φεβρουαρίου

«The Overlooked»: Έκθεση για τις ηρωίδες που παραβλέπονται

«The Overlooked» είναι ο τίτλος έκθεσης φωτογραφίας της Σλοβένας φωτογράφου Μάνκιτσα Κράνιετς που ρίχνει φως σε γυναίκες, οι οποίες διαδραματίζουν ζωτικούς ρόλους στην κοινωνία, αλλά συχνά παραβλέπονται.

«Τα αόρατα» παιδιά και ζευγάρια αποκτούν υπόσταση- Ιστορίες ομόφυλων ζευγαριών σε συνάντηση με Μ. Σχοινά και υπουργούς

Η συζήτηση για την ισότητα στο γάμο, που έγινε νωρίτερα στο γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δεν ήταν άλλη μία συζήτηση, με πολιτικά και νομικά επιχειρήματα για το νομοσχέδιο. Ήταν μια συνάντηση, όπου οι ανθρώπινες ιστορίες από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο: οι αγωνίες, οι φοβίες τους, η μάχη με τις προκαταλήψεις και τη γραφειοκρατία …

 

2 Φεβρουαρίου

Επέκταση της τηλεφωνικής γραμμής 10306 για βία και επιθετικότητα σε παιδιά και εφήβους

Νέα ειδική επιλογή στην Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306, για ζητήματα βίας και επιθετικότητας με παιδιά και εφήβουςΗ νέα τηλεφωνική γραμμή θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της εκδήλωσης γεγονότων βίας και επιθετικότητας και ανάλογων συμπεριφορών καθώς και στην πρόληψη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας …

 

3 Φεβρουαρίου

«Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην καταπολέμηση της βίας μεταξύ ανηλίκων»: Πώς τον ορίζουν επιστήμονες του ΚΜΟΠ

«… Πώς έχει εξελιχθεί το φαινόμενο της βίας μεταξύ ανηλίκων, ειδικά μετά την πανδημία; Ποιός είναι ο ρόλος του σχολείου, της οικογένειας και της Πολιτείας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου; Για τα ζητήματα αυτά συζητούν ο αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας (ΚΜΟΠ) και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Δρ. Αντώνης Κλάψης με τη Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ, δημιουργό του Live Without Bullying και εκπαιδευτική Ψυχολόγο, Δρ. Αντωνία Τορρένς για τον ρόλο των εκπαιδευτικών στην καταπολέμηση της βίας μεταξύ ανηλίκων στο νέο podcast του Κέντρου..».

 

11 Φεβρουαρίου

Ένας «Φιλικός Χώρος» για γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση, στο κέντρο της Αθήνας

Με δύο συναντήσεις γνωριμίας μέσα στην εβδομάδα ξεκινά τη λειτουργία του ο «Φιλικός Χώρος» για τις γυναίκες που εγκαινιάστηκε από το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας τις προηγούμενες ημέρες.

Δες περισσότερα

 

13 Φεβρουαρίου

Γυναίκες στην Επιστήμη: Οι ανισότητες ανάμεσα στα δύο φύλα παραμένουν

Δες περισσότερα

 

27 Φεβρουαρίου

Αναφορές στον Συνήγορο του Πολίτη για κακή περίθαλψη ηλικιωμένων

Παραμέληση ηλικιωμένων, κακή ιατρική περίθαλψη που φτάνει μέχρι την πρακτική της καθήλωσης στο κρεβάτι, απαξιωτική συμπεριφορά, κακή υγιεινή και διατροφή είναι μερικές από τις αναφορές που σχετίζονται με ηλικιωμένους και τις οποίες δέχθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη, με στόχο την παρέμβασή του σε νοσοκομεία αλλά και ιδιωτικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

 

28 Φεβρουαρίου

7 δολοφονίες γυναικών μέσα σε μία ημέρα στην Τουρκία

Επτά γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους ή τους πρώην συντρόφους τους μέσα σε μια μέρα -χθες Τρίτη- σε όλη την Τουρκία, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber Türk.

 

ΠΗΓΗ

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

Share the story: