Επί του παρόντος
27 Φεβρουαρίου 2024

Ημερολόγιο

Δευ
Τρι
Τετ
Πεμ
Παρ
Σατ
Κυρ
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
 

Επίδομα Παιδιού Φλεβάρης 2024

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού, με σκοπό την οικονομική στήριξη της οικογένειας. Ο Ο.Π.Ε.Κ.Α ενημερώνει ότι οι δικαιούχοι–γονείς μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 για το έτος 2024, έως τις 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 18.00 μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet.

Το επίδομα παιδιού χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό αυτού καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και το «ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα», το οποίο είναι το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα, διαιρεμένο με την κλίμακα ισοδυναμίας (Νομοθετικό Πλαίσιο). Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τις μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς η κλίμακα ισοδυναμίας έχει υπολογιστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε κατηγορία εισοδήματος που αντιστοιχεί σε μεγαλύτερο ποσό επιδόματος (Νομοθετικό Πλαίσιο).

 

Δικαιολογητικά

Επισημαίνεται ότι μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι: η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση -από το προνήπιο έως και το Γυμνάσιο- καθώς και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως τα στοιχεία της  Σχολικής Μονάδας, καθώς και η Τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

α) Πιστοποιητικό/ά οικογενειακής κατάστασης με εγγεγραμμένα όλα τα μέλη της οικογένειας

β) Πιστοποιητικό σπουδών για τέκνα με συμπληρωμένο το 18ο έτος ηλικίας που: φοιτούν στη Μέση Εκπαίδευση/ σε Ανώτερο- Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα/ σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή Κολέγια/ στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.

γ) Ιατρική γνωμάτευση Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ή απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής για εξαρτώμενο τέκνο που έχει συμπληρώσει το 18ο, αλλά όχι το 24ο έτος ηλικίας, δε φοιτά/ σπουδάζει κι έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Πληροφορίες για δικαιούχους

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

Share the story: