Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
05 Σεπτεμβρίου 2022

Ημερολόγιο

Δευ
Τρι
Τετ
Πεμ
Παρ
Σατ
Κυρ
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
 

Εrasmus

Τι είναι το Erasmus+

Το Erasmus+; είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει ως στόχο την στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη.

 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα Erasmus+ 2021-2027

Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη και στην ψηφιακή μετάβαση, στην κοινωνική ένταξη και στην προώθηση της συμμετοχής των νέων στον δημοκρατικό βίο.
Στηρίζει δραστηριότητες που καθορίζονται στον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης, στο σχέδιο δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση και στο ευρωπαϊκό θεματολόγιο δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα επίσης στηρίζει τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων και αναπτύσσει την ευρωπαϊκή διάσταση στον αθλητισμό.

 

Δυνατότητες Erasmus+ για τους φοιτητές

Mέσω του προγράμματος Erasmus+ έχουν την δυνατότητα οι φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σε όλες τις βαθμίδες σπουδών μετακινηθούν για σπουδές σε συνεργαζόμενο Ίδρυμα του εξωτερικού με πλήρη αναγνώριση για το διάστημα των σπουδών τους. Οι προπτυχιακοί φοιτητές πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι τουλάχιστον στο 2ο έτος σπουδών τους.
Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα οι φοιτητές να πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση σε φορέα υποδοχής του εξωτερικού από 2 μέχρι 12 μήνες. Τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης μπορούν να την αξιοποιήσουν οι φοιτητές από το πρώτο έτος των σπουδών τους.

 

Τι προσφέρει το Erasmus+ στο προσωπικό

Το Erasmus+ παρέχει τη δυνατότητα στο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων να μετακινηθεί αντίστοιχα για διδασκαλία/επιμόρφωση σε φορείς του εξωτερικού.

Τι μπορεί να κάνει το feminacareerlab για σένα

Αν είσαι φοιτήτρια και θέλεις να συμμετέχεις στο πρόγραμμα Εrasmus+, στο feminacareerlab μπορούμε να σε στηρίξουμε για να πάρεις την καλύτερη αποφάση και να επιλέξεις το πρόγραμμα σπουδών που σου ταιριάζει.

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Πρόγραμμα Εrasmus+

Στατιστικές μελέτες για το Πρόγραμμα Εrasmus+

Share the story: